SVEDOCANSTVO 15

U petak, 6. septembra. 1996., posetili su nas gospodin M. i njegova supruga gospodja J. Zale se da imaju zdravstvene i duhovne probleme. Cuju lupanje po tavanu, cudni zvukovi dopiru iz ormara. Stvari po kuci se same krecu. Svako ko poseti njihovu kucu primecuje razne neobicnosti. Njihov sin kaze da vidi nekoga da mu preti stapom, i slicno. Procitana im je molitva pred cudotvornom ikonom Presvete Bogorodice i data osvecena voda.

Za osam dana ponovo su nas posetili, ovaj put sa decom. Stanje u kuci je mnogo bolje. Neobicne pojave koje su opterecivale porodicu prestale su se desavati. Gospodja J. je posle molitve znacajno smanjila upotrebu raznih vrsta lekova, sada pije jos samo jedan lek.

Gospodin M. i gospodja J. su dosli i u nedelju, 16. oktobra, ovoga puta zbog njihovog sina I. On je u nedelju poceo da povraca, ima visoku temperaturu. Ni gospodja J. se ne oseca dobro. Kazu da se majka i sin cesto slicno osecaju, da imaju iste tegobe. Decak je sada u bolnici, prima infuziju. Lekari ne mogu da odrede dijagnozu bolesti. O. Gavrilo je procitao molitvu i dao im osvecenu vodu.

Dosli su ponovo 3. novembra, u nedelju. Ispricali su nam kako su decaku u bolnici kradom dali da popije osvecenu vodu. On je ubrzo zdrav napustio bolnicu, bez dijagnoze. Ali, na tome se nije zavrsilo...

Decaka je 27. februara 1997. godine, u cetvrtak, u cetiri sata ujutro ponovo zahvatilo stanje slicno prethodnom. Pojavila se mucnina, povracanje, glavobolja, nemoc stajanja na nogama - rusenje (inace je otporan i snazan, najbolji sportist u razredu). Toga dana, popodne, roditelji su decaka doveli na molitvu. Posle molitve za zdravlje roditelji su posetili, jos po prethodnom dogovoru, svoga lekara, koji ponovo nije mogao da dijagnozira bolest. Rekao im je da se radi o gripi, da ce ona trajati cetiri dana uz temperaturu koja se nece spustati ispod 40 stepeni. Medjutim, decaku su svi simptomi bolesti nestali vec oko 20 sati istoga dana. Spavao je "kao top" i probudio se cio i krepak. Radosna porodica nas je tog dana posetila, tek da uzme osvecenu vodu.