SVEDOCANSTVO 31

"Jureci kroz zivot za poslom i zaradom, zaboravili smo na najosnovnije u zivotu. Nikada se nismo upitali: zasto smo i zasto postojimo? Najvecu vrednost zivota smo zaboravili - a to je Gospod Bog.

Dosle su zivotne nedace, medju njima i bolest kao najvece ljudsko zlo. Tek kad mi se suprug razboleo od opake bolesti (raka) i kada lekari nisu davali nikakvu garanciju, pocela sam razmisljati o svemu i setila se da postoje lekari koji sve bole lece - Gospod Bog nas i Presveta Bogorodica. O tome sam razgovarala sa suprugom i posle razgovora smo krenuli u manastir Lepavinu. Klececi pred ikonom Presvete Bogorodice i moleci za pomoc, osetila sam grizu savesti i mislila u sebi: "Kako ce mi Bog pomoci kad sam Ga zaboravila dok mi je bilo dobro?" Tog momenta sam cula kako skripe vrata crkve i pomislila da ulazi o. Gavrilo. Okrenula sam se, ali nikoga nisam videla. Osetila sam neku nadnaravnu silu i neki neopisivo prijatan osecaj u dusi, pogledala ikonu Presvete Bogorodice i videla kako se kandila njisu. Tada sam se setila one zene iz Svetog Pisma koja je bila bolesna i zelela da se dotakne Hristovih haljina u veri da ce ozdraviti. U usima su mi zabrujale reci Hristove: "Zeno, idi kuci, vera tvoja pomoze ti". U dusi mi se rodila vera, a u srcu zacela nada da ce moj suprug ozdraviti. Moja vera i nada su se ispunile i moj suprug je ozdravio. Od tada je proslo vec deset godina, a ja sam osetila potrebu da svima kazem i javno zahvalim Presvetoj Bogorodici i Gospodu nasem na pomoci.

Ja sam takodje bolovala, od teskih migrena, i to od svoje rane mladosti. Sve sam lekare obisla i na kilograme lekova popila, ali uzalud. Dosla sam na izvor u manastiru Lepavini, umila se i pomolila ispred cudotvorne ikone Majke Bozje Lepavinske i od tada, hvala Bogu i Presvetoj Bogorodici, moje su migrene nestale.

Dragi prijatelji, ako ste izgubili zdravlje, mir i uzajamnu ljubav i postovanje, dodjite u manastir Lepavinu, kod cudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske, u taj sveti vrt prepun mira i svake radosti, i zasigurno cete naci svoj mir uz pomoc o. Gavrila, koji svojim molitvama i blagoslovom vraca svaku dusu sa njenog krivog puta i preporucuje je pod zastitu vecnog Promisla Bozjeg.

Dodjite na izvor spasenja. Ko pije sa toga izvora, uz Bozju pomoc sigurno ce ozdraviti".

Eva Vukasinovic

u Zagrebu, 15. septembra 1997