SVEDOCANSTVO 35

"Zivim u selu Bereku pokraj Bjelovara. Majka sam troje dece i imam trgovinu mesovitom robom. Pre godinu dana pocele su mi se dogadjati cudne stvari u kuci. Sin mi se ozenio, napustio je kucu i izgubio svaki kontakt sa nama. Sa suprugom sam se svadjala bez razloga, to bi trajalo sat-dva, posle bi bilo sve u redu. Ali, u meni je nesto govorilo da tu nije sve u redu.

Pronalazila sam razne cudne predmete po dvoristu (jaja, koncice i sl.), posle cega bi uvek bila svadja sa suprugom, bez ikakvog razloga. Jednoj svojoj poznanici slucajno sam ispricala sta mi se dogadja. Ona mi je rekla da se njoj dogadjaju mnogo gore stvari i uputila me u manastir Lepavinu. Razgovarala sam o tome sa suprugom i on mi je rekao da odem potraziti pomoc. Tako smo ja i moja poznanica posle u manastir. Kad smo stigle, o. Gavrilo nas je lepo primio i razgovarao sa nama o nasim problemima. Potom smo sa njim otisle u crkvu, pred cudotvornu ikonu Presvete Bogorodice, gde nam je procitao molitvu. Posle molitve sam osetila olaksanje u dusi i mir. O. Gavrilo nam je dao osvecenu vodu i rekao nam kako da je koristimo. Istog dana sam primetila promene na svome suprugu. Postao je smiren i nezlobiv i trazio je da drugi put kad budem isla u manastir povedem i njega. Deca su takodje postala smirenija i sve se pocelo polako normalizovati.

Nastojim barem jedne nedelje u mesecu otici u manastir na liturgiju. Kada uhvatim slobodno vreme u sedmici, ne propustam priliku da odem u manastir. Osecam da mi je sve krenulo na bolje zahvaljujuci cudotvornoj moci ikone Majke Bozje Lepavinske i molitvama o. Gavrila.

Mogu poruciti svima da ne lutaju okolo, vec da i oni podju u manastir Lepavinu, gde ce uz cudotvornu moc ikone Majke Bozje i molitve o. Gavrila, kao i malo zalaganja sa svoje strane, resiti svoje probleme".

Anka Brajkovic

11. decembra 1997. godine