SVEDOCANSTVO 38

"Mnogi vernici su dolazili da se poklone i pomole pred cudotvornom kopijom ikone Presvete Bogorodice Lepavinske i nakon sto ju je porodica gosp. Save 1991. godine odnela sa sobom iz Bjelovara u Beograd. O izlivu milosti Bozje posle jedne molitve pred tom ikonom svedoce sledeca dva pisma:

"Postovani oce Gavrilo,

za manastir Lepavinu cula sam 1993. godine na poklonickom putovanju u Grcku, na poklonjenje Presvetoj Bogorodici Trojerucici. Na tom putu smo dobili brosuricu u kojoj se, pored ostalog, pominju pet najcuvenijih, najpoznatijih cudotvornih ikona Presvete Bogorodice. Jedna od njih je - Bogorodica Lepavinska.

Kasnije sam o samom manastiru, o cudotvornoj Ikoni, o uslisenim molitvama o. Gavrila cula i od svog pobratima, koji cesto boravi u manastiru. Od njega sam saznala za cudotvornu kopiju ikone Majke Bozje Lepavinske koja se nalazi u Beogradu.

Suprug i ja smo u crkvenom braku. Iz tog braka imamo kcer. Posto smo oboje u poodmaklim godinama (48 i 39), to sam 22. decembra 1997. godine (na Zacece Sv. Ane) otisla da se poklonim i celivam cudotvornu kopiju ikone Majke Bozje Lepavinske u Beogradu.

Poznato je da kad prvi put idete u neku crkvu, manastir ili na poklonjenje svetinji, ako zazelite zelju - ona vam se ostvaruje. "Kucajte i otvorice vam se, istite i dace vam se", rekao je Gospod. Na mom poklonjenju - celivanju pozelela sam da ostanem u drugom stanju, s blizancima, i obecala da cu dati deci imena po Bogorodicinim roditeljima, tj. Joakim i Ana.

I evo, pocetak februara meseca je, a moje srce se veseli, Gospodu klice: Aliluja! Aliluja! Aliluja! Slava Tebi, Gospode! Moja molitva je uslisena, u blagoslovenom sam stanju. »ekam blizance i, ako Bog da, krajem septembra rodice se Joakim i Ana.

Cuda Presvete Bogorodice se i dan-danas desavaju.

Hvala Gospodu i Presvetoj Bogorodici, a Vama, oce Gavrilo, i Vasem bratstvu od Boga svako dobro i blagoslov".

Slavica

Deca su dobro rasla i razvijala su u majcinoj utrobi okriljena Bozjim blagoslovom i molitvama Presvete Bogorodice. Posle skoro godinu dana primili smo radosnu vest o srecnom rodjenju i krstenju od Boga darovanih:

 

"Pomaze Bog, oce Gavrilo.

Proslo je skoro tri meseca od mog porodjaja, koji je, hvala Bogu i Vasim svetim molitvama, prosao dobro. Dana 19. septembra sam rodila dve zdrave i lepe bebe, Joakima (3 kg) i Anu (2,8 kg). Na svetog apostola Luku, 31. oktobra, krstili smo ih u manastiru Sv. Arhangela Gavrila u Zemunu i saljemo Vam fotografiju koja je nacinjena posle krstenja. Nasa starija cerka Milica (3,5 godine) dobro je prihvatila bebe, hvala Bogu. To je opet izraz Bozje milosti koja se izliva na nas.

Oprostite, oce Gavrilo, sto se ranije nisam javila. Cekala sam da ih prvo krstimo, pa da Vam posaljem sliku, a verovatno sam se malo ulenjila.

Postovani oce Gavrilo, zahvaljujem Vam na Vasim svetim molitvama koje su doprinele da porodjaj dobro prodje i molim Vas da mi oprostite moju nepaznju sto vam se nisam dugo javila. Takodje Vas molim da blagoslovite moju porodicu i mene, i da nas pomenete u Vasim svetim molitvama.

Vama i svom bratstvu manastira Lepavine cestitamo manastirsku slavu Vavedenje Presvete Bogorodice.

Pomenite u Vasim svetim molitvama Mioljuba, Slavicu, Milicu, Joakima i Anu".