SVEDOCANSTVO 4

"Od mladosti sam bila bolesljiva. U zrelim godinama bila sam operisana nekoliko puta. Imala sam ozbiljnu operaciju tumora na zenskim organima. Izvadjeni su mi svi organi, bili su puni metastaza. Osim toga, imala sam veoma tesku operaciju kukova, koji su bili propali od tuberkuloze, tako da sada imam vestacke kukove. U svojim starijim godinama postala sam tezak invalid i veoma sam patila, ne samo zbog starih boljki i njihovih posledica, nego i zbog novih - visoki krvni pritisak, nesvestica, stalni bolovi i grcevi.

Jednom prilikom je o. Gavrilo bio u mojoj kuci i ja sam mu ispricala svoje nevolje i jade koji me muce. Saslusavsi moju pricu, rekao mi je: "Bako Mileva, hoces li da budes zdrava?" "Kako ne bih htela?", odgovorila sam, "sve u zivotu bih dala da ne patim barem od bolova. Jer bolje je umreti, nego ziveti ovako muceci se i trpeci muke". "Ako je tako", rekao je o. Gavrilo, "dodji u nedelju u manastir na sluzbu Bozju. Cvrsto veruj u svoje ozdravljenje i polazi veliku nadu u cudotvornu moc ikone Presvete Bogorodice i neizmernu milost Bozju. Moras takodje da postis i redovno se pricescujes, kako to propisuje Crkva".

Vec posle prve molitve procitane pred cudotvornom ikonom Presvete Bogorodice ja sam ozdravila i prvi put posle mnogo godina mirno zaspala bez tableta. Za neko vreme i krvni pritisak se normalizovao, a grcevi su iscezli.

Blagodarim Bogu, Presvetoj Bogorodici i trudu o. Gavrila, koji su mi pomogli da pogledam svet i svoj zivot u tonu zivotne radosti, mira i zadovoljstva.

Neka Bog pozivi naseg o. Gavrila i podari mu snage da nosi svoje zivotno breme i pomaze unesrecenim dusama koje mu dolaze i traze od njega pomoci.

Neka Presveta Bogorodica rasiri svoj omofor i zakrili nas od iskusenja koja mi ne mozemo izdrzati.

Neka nam Bog bude milostiv i prosvetli nase umove da poznamo jedini pravi i istinski put koji vodi u zivot vecni.

Boze daj! Amin".

Mileva Stibic

29. marta 1993. godine